Happiness, Resilience & Motivation

Als wij onszelf en onze organisaties succesvoller willen maken, zoeken we verbeteringen vaak buiten onszelf. Door onze omgeving en omstandigheden aan te passen verwachten we wendbaarder te worden, gelukkiger, gezonder, efficiënter. Dat een belangrijk deel van succes in onszelf zit en in onze organisaties, zien we nogal eens over het hoofd.

The Real Employee Experience

De beleving van de medewerker is een actueel onderwerp op veel HR-agenda’s die zich vertaalt in aandacht voor de omgeving. Als we ruimte geven aan de unieke set competenties, talenten, wensen, voorkeuren en verlangens waar elk mens, en daarmee elke medewerker, over beschikt, halen die het beste uit hem of haar naar boven. Dan voelen we ons op ons best. Het verbinden van onze karakteristieke competenties aan een gevoel van zingeving vormt de basis van de werkelijke medewerkerbeleving.

Geluk

Hard werken en succes leiden niet tot geluk; geluk leidt tot succes. Op vele vlakken: emotioneel, mentaal en lichamelijk. Als we gelukkig zijn, zien we dat vertaald in positievere emoties, meer weerstand tegen stress en in succes binnen en buiten ons werk. Daarnaast blijkt uit studies dat mensen die positief in het leven staan, langer leven dan zij die overal de slechte kanten van inzien. En het mooie is: het is betrekkelijk eenvoudig om gelukkiger te worden!

In Je Element

Werken kan zoveel beter. En prettiger, succesvoller en zinvoller. Organisaties die streven naar tevreden klanten en medewerkers, verandering of meer omzet zijn geneigd de externe omgeving onder handen te nemen: werkmethodes, KPI’s, organisatiewaarden en journeys. Goed… maar niet voldoende. In Je Element verbindt karakteristieke competenties met zingeving en creëert zo een maximaal sterke arbeidsrelatie die leidt tot succes, wendbaarheid, aantrekkelijk werkgeverschap en betrokkenheid.

Je Beste Zelf

Een eenvoudige aanpassing van de wijze waarop nieuwe teams met elkaar kennismaken heeft een enorme positieve impact op hun effectiviteit. Je creëert zo een sterkere verbinding en een grotere betrokkenheid wat resulteert in minder verloop en betere prestaties. Bestaande teams leren elkaar beter kennen, zetten elkaars kwaliteiten effectiever in en versterken het teamgevoel. Met The Positieve Method™ van Essentic is dit niet alleen een heel waardevolle maar ook een uiterst plezierige manier van ontdekken wat jouw bijdrage aan het team en de organisatie is.

Leiderschap

Dienende leiders geven het voorbeeld. Ze erkennen dat ook zij beperkingen hebben en laten zien dat ze leren door te doen. Op die manier tonen zij hun teams dat het niet erg is als je niet alles weet, verkleinen ze angst en stimuleren ze nieuwsgierigheid en een learning mindset. Binnen kaders geven zij vrijheid en ruimte voor experimenteren, innovatie en zelfexpressie. Ze stellen medewerkers in staat verbinding met het doel van hun werk te voelen en zo zingeving te ervaren. Dit maakt hen aantoonbaar succesvoller dan hun traditioneel bureaucratisch ingestelde collega’s.

Toekomst van Werk

Onze wereld verandert sneller en ingrijpender dan ooit tevoren. Dat heeft impact op ons leven, op ons werk en op de manier waarop we werken en aan het werk blijven. Toekomstbestendig blijven als die toekomst onvoorspelbaar is vraagt om een andere aanpak dan die we tot nu toe gewend zijn. Het volgen van vakopleidingen is niet meer voldoende, vakmanschap 2.0 gaat over jouw unieke set waarmee je je onderscheidt ten opzichte van anderen en technologie. Daar creëer je waarde mee voor anderen en voor jezelf.