Van HRM naar PlugHRM

Sinds mijn kennismaking met wat later positieve psychologie bleek te zijn heeft dit gedachtegoed me niet meer losgelaten. Ik zoek continu naar mogelijkheden om individuen, groepen en organisaties te inspireren en de kracht van geluk en positiviteit te laten ervaren. Daardoor worden leven en werken niet alleen leuker maar ook beter. 

Over mij

Eind jaren 90 werd ik, zoals ik dat graag zeg, verliefd op HR. Na een start in de IT met een pabodiploma op zak werd ik manager bij de bijna iconische IT-beheerder Pink Elephant en werd ik als manager verantwoordelijk voor het Career Development (CD) van een team gedetacheerde medewerkers. Ik ontdekte er dat een stevig en weldoordacht HR-fundament onder een organisatie een belangrijke voorwaarde voor succes is. Uiteindelijk werd ik de CD-specialist en gaf ik workshops aan (nieuwe) managers en HR-professionals in binnen- en buitenland.

 

 

Vanaf 2007 heb ik bij KPN aan de verbreding van mijn HR-basis gewerkt. In de ruim twaalf jaar dat ik daar in dienst was zijn nagenoeg alle HR-thema’s langsgekomen zoals algemeen HR-management met alle bijbehorende processen, in- en outsourcing, Compensation & Benefits, management development, cao-onderhandelingen en vitaliteit en verzuim. De laatste jaren heb ik me gefocust op Strategie en Innovatie met name op het vlak van (duurzame) inzetbaarheid en Employee Wellbeing.

In de loop van 2014 ben ik gestart met het strategische programma Toekomst van Werk. Uiteindelijk heb ik duizenden medewerkers van KPN (en ook daarbuiten) meegenomen in het verhaal van de snel veranderende wereld, de impact van werk en hoe je je in een onvoorspelbare wereld kunt voorbereiden op een ongewisse toekomst. Nadat ik in 2015 kennismaakte met wat later positieve psychologie bleek te zijn, heeft dit gedachtegoed me niet meer losgelaten en een steeds grotere rol gekregen in mijn verhalen.

Inmiddels heb ik met mijn herkenbare beeldende presentaties honderden keren kleine en grote groepen aangezet tot verandering. Vandaag de dag zoek ik continu naar mogelijkheden om individuen, groepen en organisaties de kracht van geluk en positiviteit te laten ervaren. Daardoor worden leven en werken niet alleen leuker maar ook beter. En organisaties succesvoller in het bereiken van hun resultaten en veranderingen.

HRM staat bij mij voor Happiness, Resilience & Motivation.

 

Ik heb opdrachten uitgevoerd voor onder andere: